Friday, December 3, 2010

ObJašnjenje vrste digitalnih fotoaparata

Kada odlučite da kupite digitalni fotoaparat za vas i za kupovinu će se naći razne vrste kamera, od nekoliko stotina do nekoliko hiljada dolara. Ovde daJemo kratak ideJu različitih digitalnih fotoaparata na tržištu, tako da možete da imate dobru ideJu o tome šta svaki tip kamera Je u stanju da radi i odlučuJe o naJboljim vrste digitalnih fotoaparata za vaše potrebe.


1. Digitalni fotoaparati ultra kompaktni

Ultra kompaktni DSLR fotoaparati su naJmanji digitalni fotoaparati na raspolaganju, toliko mali da lako može da stane u džep košulje. Oni su lagani, lako se koristi i sposobni uzimaJući kvalitet slike sa manje manuelnih podešavanja. Većina kamera u ovoJ klasi imaJu manji broJ efektivnih piksela i manje funkciJa nego kompaktni aparati, kao gledalac i druge tipične ručne kontrole. Kamere kao Nikon COOLPIKS S3000 i Panasonic Lumik DMC-FP3 spadaJu u ovu kategoriJu. To Je umereno visoke cene.

2. Kompaktni digitalni fotoaparati

kompaktnih digitalnih fotoaparata ili tačku i pucati kamera, kao što su poznati, su kompaktni, lagani i imaJu polu-automatske kontrole i uputstvo. Kao što JoJ ime sugeriše, su idealni za fotografiJu sa point and shoot potpuno automatskog režima i scenu. KoJe se obično proizvedu visok kvalitet slike i niske do umerene cene u skladu sa njihovim karakteristikama. Canon PoverShot S95 i Nikon Coolpik L22 kamere su tipične za ovu kategoriJu.

Neke nedavne Kompaktni digitalni fotoaparati kao FuJi FinePik Real 3D V3 dolazi sa sposobnošću da se 3D slike, kao dobro.

3. Napredna Digitalni fotoaparati

Takođe se zove Prosumer digitalni fotoaparati i usmerene su na fotografe koJi imaJu veštine među profesionalcima i potrošača. ImaJu napredne visokog kvaliteta obJektiva i mogućnosti kontrole uputstvo za veću kreativnu kontrolu, kao i digitalne SLR fotoaparate, ali bez izmenjivim obJektivima. Oni su umereno visoke cene i kamerama kao Nikon P7000 i Soni Alpha A900 se pod ovu kategoriJu.

4. SLR digitalni fotoaparati

Digital Single Lens Reflek ili DSLR fotoaparata su naJbolja digitalnih fotoaparata na tržištu danas. Oni imaJu visok kvalitet optike, snimanje u vrlo visoku rezoluciJu, i imaJu veliki optički zum sposobnosti. Oni takođe prihvataJu izmenjivim obJektivima i sofisticirane opreme.

Digitalni SLR fotoaparati imaJu čitav niz manuelnu kontrolu, ali se može automatski pokrenuti. Oni su vrlo skupi i idealni su za profesionalne fotografe.

5. Micro Four Thirds foto-aparata

Micro Four Treće kamere Je prvi uveo u 2008 i Panasonic su veoma slični Jedan tip obJektiva digitalne SLR fotoaparate, ali nedostatak ogledala odražavaJu i optičkih tražilo. Oni su manje i više kompaktnih digitalnih SLR, ali imamo dosta prostora senzora i izmenjivih obJektiva, kao što su digitalni SLR. To Je umereno visoke cene. PEN-kamera kao Olimpus E-P1 pada i Lumik DMC-GF1 u ovoJ kategoriJi.

6. Razmena Jedinica obJektiva sistem

Ricoh predstavio po prvi put od obJektiva kamere prenosivi draJv u 2009. Ove kamere su Jedinstveni u smislu da telo sastavljeno od zasebne Jedinice kamere. Svaka Jedinica ima svoJ obJektiv, slika senzor i procesor slike. Oni Jednostavno slaJd Jedinice obJektiv u telu fotoaparata da kompenzuJe za bilo koJu kameru. Da li su manje ili više ka skupi strani.

To su šest glavnih tipova digitalnih Fotoaparati na tržištu. Dakle, pre nego što počnete kupovinu za novu kameru, odlučuJe o vašim potrebama i zahtevima, a zatim izabrati naJbolju vrstu digitalnog fotoaparata.

No comments:

Post a Comment