Thursday, December 9, 2010

LED televizora sledeća generaciJa televiziJe

LED televizori su najnovija tehnologija televizora na svetu. Prošli su dani za velike i kabaste katodnie televizore koji su nekada zauzimali veliki prostor u našoj dnevnoj sobi. Sada su nove generacije tankog izgleda ( LED televizori ) ubrzano zamenjuju stare. LED televizori su naslednici LCD televizora. Prvu stvar koju bi trebalo da znate je to da LED Televizori stvaraju svoju sliku koristeći kolekciju LED dioda kao izvor svetlosti iza leđa umesto korišćenja CCFLs. Tehnologijom panela stvaraju se hiljade individualnih LED dioda koje se mogu isključiti ili zatamniti u grupama. Sada, ovaj proces smanjuje svetlost iz panela i pomaže u kreiranju realnije, dublje crne boje sa poboljšanim kontrastom. LED diode emituju širi spektar bele svetlosti u odnosu na druge koje emituju CCFLs i lako mogu podeliti u više boja. Dakle, bela svetlost proizvedena od strane LED emitatora povećava opseg boja i proizvodi bogatije boje.

Dve vrste LED televizora
Danas postoje uglavnom dve vrste LED televizora dostupnih na tržištu danas. Prva vrsta Je Jedna iznad opisano, i poznat Je kao sa pozadinskim osvetljenjem LED TV. Drugi oblik LED televizora Je poznat kao prednost osvetljene LED TV. OvaJ ima različite parametre osvetljenja obrazac. Umesto panel LED iza slike kao u prve vrste, on ima prednost osvetljene LED, na granici oko spoljašnjoJ površini tečnog kristala matricu. Svetlo koJe proizađu iz ovog prsten LED Je dezaktivirati speciJalno dizaJniran panela za kreiranje Jedinstvenog izvor svetlosti iza panela. OvaJ ivice osvetljena tehnologiJa pomaže u stvaranju ultra tankih ravnim ekranom, Jer ne zahteva veće LED dioda. Međutim, selektivno zatamnjivanje obJekat sa pozadinskim osvetljenjem LED televizora koJi stvara istinitiJe crnci i bolji kontrast Je ovde nedostaJe. A belo svetlo proizvedeno u ivici osvetljenim LED televizora proizvodi uži spektra u odnosu na televizore sa pozadinskim osvetljenjem i samim tim se smanjuJe zasićenost boJa. Ali ipak ovo Je mnogo bolje nego standardni LCD televizora.

Prednosti LED televizora
Jedan od naJvećih prednosti LED televizora su da troše manje energiJe u odnosu na staromodni televizora. LED televizora su energetski efikasni iu stanju su da 40% električne energiJe sačuvate u odnosu na standardne LCD televizora. Druga prednost Je u tome što CCFL cevi postaJu tamniJa tokom vremena, smanjuJući previše kvaliteta slike, performanse LCD Televizori ostaJe isti, ne degradira sa vremenom. Proizvođači su takođe tvrde da su ovi Nekt Gen. TV aparati su napravili na ekološki model. To nema nikakve toksične žive koJa se koristi u CCFLs. Dakle, ako ste pravi televizor polirati tražite crnji crnci, prave boJe i oštriJu sliku kontrastne onda razmotrite sledeće generaciJe novih tehnologiJa doba televizor zove LED TV.

No comments:

Post a Comment