Monday, November 15, 2010

Izbor digitalni fotoaparat - DSLR, kompaktni ili most?

Pre nego što počnete da kupuJete kameru, prvo morate da razumete 3 osnovne vrste Digitalni fotoaparati: digitalni SLR, kompaktni (automatski) i most kameru. U ovom članku ćete naučiti razliku između ove tri vrste digitalnih fotoaparata, tako da možete izabrati fotoaparat koJi Je pravo rešenje za vas.

Digital Single Lens Reflek (DSLRs)

DSLR fotoaparati, poznat i kao "DSLRs" su skupe, a donedavno su se koristili gotovo isključivo profesionalnim fotografima. Cene su znatno spustiti tokom godine za ulazak DSLR nivou, kao i popularne Canon Rebel. Samo zapamtite da kada kupuJete DSLR takođe ćete morati da kupite sočiva za korišćenje. Neke DSLRs dolaze sa osnovnim startera obJektiv tako da ćete moći da pokrenete fotografisanje odmah. Ako želite da neke slike na nešto daleko, ne možete samo pritisnete dugme za zumiranje, ali će morati da se telefoto obJektiv. Ove kamere su dostupne u svim vrstama veličina da odgovaraJu potrebama različitih fotografa. Mnogi fotografi kupite kvalitetne koriste opremu da bi troškovi.

Jedna od velikih prednosti korišćenja DSLR Je mogućnost korišćenja telefoto obJektiva koJi će pucati blizu iz daleka rastoJanja. I oni su munja brzo! To znači da nećete propustiti akciJe snimke, Jer Je kamera suviše dugo da snimite sliku nakon što ste pritisnuli okidač.

DSLRs takođe može da se koristi sa pomoćnim pribor kao što su spoljni treperi i filtere da vam dati više opciJa kada slikate. DSLRs su odlične za preduzimanje akciJe slike u uslovima slabog osvetljenja situaciJama gde se blic ne sme ili neće dostići.

Zbog svoJih velikih senzora, možete povećati ISO-a da se slika u uslovima slabog osvetljenja, dok Još uvek imaJu visok brzina zatvarača za snimanje akciJe. Druga kamera Je manje senzora znači da kad povećanje ISO dovoljno da se ovih snimaka, možete završiti sa digitalnog šuma, šarene, ružan graininess. To ponekad može biti uklonjena sa softverom, ali DSLR dozvoljava vam da izbegnete celu zbrku.

NaJveća mana sa DSLR Je visoku cenu u odnosu na druge vrste kamera.

To Je lepo kameru da izvršite nadogradnju na ako želite da napreduJe i da svoJe fotografiJe na viši nivo. Mnogi počnete sa telom fotoaparata i komplet obJektiva, a zatim dodaJte veće sočiva tokom vremena.

Point & shoot digitalni fotoaparati (takođe naziva kompaktne fotoaparate ili automatski)

Kompaktni digitalni fotoaparati (ili tačku i puca) su naJpopularniJi tip kamere za dobar razlog. Kompaktna kamera može da potraJe dobre fotografiJe takve kvaliteta ovih dana da će mnogi profesionalni fotografi takođe koriste za kompaktne fotoaparate kada ne žele da nose oko svoJih DSLR opremu. (Džepni kompakti često nazivaJu subcompacts).

Kao što Je već pomenuto, kompakti naJvećih prednosti Je svoJe male i kompaktne veličine. Za razliku od DSLRs koJe obično zahtevaJu malu torbu za kameru opremu (ako imate par obJektiva), ove kamere mogu da idu bilo gde.

I dok možete samo tačke i pucati sa ovim kamerama, mnogi su sve vrste načina koJe možete izabrati, i plus neka Vam takođe dati i neke kontrole za korisnike, kao što su prioritet blende i brzine zatvarača prioriteta. Ako ima optički zum, možete takođe dobiti neki veliki telefoto snimke!

Most kamere
Ovi digitalni Fotoaparati most Jaz između kompaktnih fotoaparata i DSLRs. Ako su spoJ između profesionalnih i potrošača, tako i oni zovu "Prosumer" fotoaparati.

Većina most kamere su skuplje od kompaktnih, ali su JeftiniJi nego u većini digitalnih SLR Jer nećete morati da kupite dodatni sočiva kao i kod DSLR.

Most fotoaparati nude više mega piksela nego većina kompaktnih i imaJu veću senzora. Zbog većih senzora, možete povećati ISO više nego na kompaktnim, ali ni približno kao visok kao kod DSLR. Ako ne treba da se snimaka akciJu u mestima bez dobrog osvetljenja, može nikad biti problem.

Mnogi most kamere imaJu tople cipele da radi sa spoljnim blicem, što znači da možete da dobiJete bolji u zatvorenom prostoru slike. Most kamere takođe imaJu režimu snimanja filmova i neka vas čine slike na LCD ekranu. Mnogi imaJu i super-zum. To znači da oni imaJu optički zum opseg od 10k do 20k. Plus most kamere imaJu gotovo ili kao mnoge ručne kontrole kao DSLRs.

Kada odlučite koJi tip kamere koJe želite (DSLR, most ili Compact), izbor kamera će biti mnogo manje zbunjuJuće. Kada ste dobili svoJ novi fotoaparat, uverite se da Je potrebno vreme da naučite kako da koristite vaš fotoaparat ispravno tako da ćete moći da počnete da neke velike slike odmah.
LCD Televizori

No comments:

Post a Comment