Friday, March 16, 2012

Što trebate znati prije kupnje prijenosni klima uređaj

Kako su temperature izvan početi rasti, impuls za izletjeti na lokalnoj hardvera ili uređaja dućan i kupiti prijenosni klima uređaj može biti vrlo primamljiva. Ali da li vi stvarno znati što tražite? Kao i kod bilo koje glavne kupnju, se opremiti s nekim osnovnim znanjem. Evo nekoliko savjeta o tome što tražiti i uzeti u obzir prilikom odlučivanja o prijenosni klima uređaj.

Vrste prijenosni klima uređaja

Prijenosni Klima Uređaji su veliki rješenja za hlađenje sobe, spilja, računalnih soba, garažama i drugim malim prostorima, ali nisu sve izgrađeno isti. Neki imaju jednu vruću cijev ispušnog zraka, a neke imaju dva crijeva za zrak: jedan za unos zraka i jedan za vrući zrak ispušnih plinova. Single-cijev prijenosni klima uređaj će se zrak iz prostorije da je u, da se ohladi i vratiti većinu tog zrak natrag u prostoriju. Tijekom tog procesa, mala količina tog zraka će se koristiti za hlađenje uređaja, te će naknadno biti dignut u zrak iz ispušnih cijevi. To stvara nešto negativan tlak u sobi se hladi, jer mala količina zraka se stalno ukloniti. Ako ovaj negativan pritisak očekuje se izradom neuvjetovanu zrak u prostoriju iz susjednih mjesta, a zatim hlađenja malo utjecati.

Dual-cijev prijenosni klima uređaj, kao što je Friedrich P12B [http://www.klima-uredjaji.eu], djeluje tako uzimajući u zrak izvana kroz jednu cijev i koristiti taj zrak da se ohladi jedinicu. Vruće ispušni zrak se zatim protjerani kroz drugi crijeva. Ovaj proces ne stvara negativan tlak u sobi se ohladi. Međutim, postoji trade-off. Dual-crijevni uređaji koriste toplije, neuvjetovanu zrak da se ohladi svoje kompresora, što rezultira nešto manje učinkovitosti. Oni također koriste dvije unutarnje obožavatelja, što može značiti nešto veću potrošnju. Klima uređaji cijena

Ventilacija

Većina prijenosni uređaji za zrak mogu biti lako odzračiti kroz tradicionalne double-hung prozora, također poznat kao vertikalne krila prozora, koristeći opremu prozor kit. Ti isti pribor u pravilu se može koristiti za odzračivanje prijenosni klima uređaj kroz klizna staklena prozora, kao dobro. Na primjer, Danby 12010H [http://www.klima-uredjaji.eu] Priručnik daje detaljne upute za instalaciju ovaj prijenosni AC u klizna staklena prozora. Pažljivo provjerite proizvođača specifikacije kako bi se osiguralo da je vaš prijenosni klima može biti instaliran u klizna stakla prozora ili ako dodatni pribor trebao biti kupljen za ugradnju.

Još jedna stvar koju treba imati na umu da je odzračivanje prijenosni klima uređaja kroz klizna staklena vrata je mnogo složeniji od jednostavnih prozora instalacije. Prozorska instalacija setove koji se koriste za tradicionalne prozora obično ne proširiti dovoljno daleko da pokriju visinu vrata. Za klizna instalacije staklena vrata, preporučujemo da koristite barem dva prozora za instalaciju setove koji su dizajnirani za rad s vašim prijenosnim AC u potpunosti pokriti otvaranje vrata. Dva prozora instalacija setove onda mogu osigurati zajedno pomoću vijaka. Šperploča i stiropor se također može koristiti kao pokrov i izolacija materijala prilikom instaliranja prijenosni klima uređaj u svoj okvir vrata. Akcija klima uređaja

Bez obzira na instalaciju koju namjeravaju obavljati, uvijek konzultirajte priručnik za upute, smjernice, upozorenja i informacija.

Potrošnja energije

Zatim ćete želite znati koliko energije vaš prijenosni klima uređaj će pojesti. Kao opće note, znam da prijenosni klima uređaji su nešto manje moćan od standardnih prozorskih jedinica s istim BTU razinama. To se događa zbog različitih razloga, uključujući proizvođača napuhavanje navedene BTU svoje ocjene na naknadu za stvarno ostvareni topline iz uređaja. Dakle, kao opće pravilo, preporučujemo vam jedinicu koja će se ohlade sobu nešto veći nego što mislite da možda trebati osigurati imate dovoljno snage za hlađenje. Međutim, ne idu prevelika.

No comments:

Post a Comment