Thursday, March 1, 2012

Gospodarstava u nastajanju: brzo rastuća tržišta PV

Taj plan predviđa brzi rast PV snage u cijelom svijetu u zemljama OECD-a, kao iu Aziji, te u kasnijoj fazi u Latinskoj Americi i Africi. Velikim gospodarstvima poput Kine i Indije postale su globalni solarne snage u posljednjem desetljeću, i ostat će važne tržišne imaju utjecaja u desetljećima koje dolaze. Potencijal za distribuiranu proizvodnju PV je vrlo bitan u Latinskoj Americi i Africi. Ove regije svijeta mogu postati vrlo važna tržišta u srednje i dugoročne. Brazil je vodeća zemlja u korištenje PV za ruralni elektrifikaciju i mogu igrati veliku ulogu u tehnološkom suradnji sa zemljama u razvoju. Klima Uređaji

Brazil

Glavne primjene FN tehnologije u Brazilu su telekomunikacije (npr. mikrovalna repeater stanice), ruralni elektrifikacije, pumpanje vode i javna rasvjeta u niskim prihodima ruralnim zajednicama.

Grid-povezane PV sustavi su još uvijek u eksperimentalnoj fazi, s kombiniranom snagom od 22 kWp instaliran (Varella et al., 2009). Godine 1995, brazilski vlada pokrenula je program za promicanje ruralnog elektrifikaciju s PV sustava, PRODEEM (Program energetskog razvitka država i
Općine). Oko 9000 PV sustavi su instalirani u razdoblju 1996-2001, s ukupno 6 MWp instalirane snage.

U 2003, Savezna vlada pokrenula je program Luz para Todos (Svjetlo za sve), koji ima za cilj pružiti punu elektrifikaciju u zemlji do 2010.

Program ima procijenjeni ukupni proračun od oko 2,6 milijardi dolara financira od strane Savezne vlade, koncesionara i državne vlade. Program za označavanje PV opreme i sustava je pokrenut u 2003 INMETRO (brazilski Institut za mjeriteljstvo, standardizaciju i industrijska kvalitete) koji jamči kvalitetu opreme nabavljena i instalirana u svjetlu za sve programu.

Ovo označavanje je trenutno na snazi ​​i primjenjuje se na PV modulima, kontrolerima naboja, inverteri i baterija i obavlja se na dobrovoljnoj bazi (Varella et al., 2008). Brazilski PV tržištu trenutno dominira multinacionalnih kompanija, a ne postoje nacionalni proizvođači. Akcija klima uređaja

Međutim, uz potporu vlade, brazilski centar za razvoj solarne energije PV (CB-Solar), stvorili u 2004, je razvio pilot postrojenja za proizvodnju troškovno učinkovite PV modula i silicija solarnih ćelija na skali (Moehlecke i Zanesco, 2007).

Kina

Kina je solarna PV industrija ubrzano raste i zemlja sada zauzima prvo mjesto u svijetu u izvozu FN ćelija. Domaći izlaz FN ćelija proširila s manje od 100 MW u 2005 na 2 GW u 2008, doživljava 20-fold povećanje u samo četiri godine (Sicheng Wang, 2008). To je rezultat snažne potražnje s tržišta međunarodnog PV, posebno iz Njemačke i Japana.

Međutim, potražnja PV tržišta u Kini i dalje mala, s više od 95 posto u zemlji PV-stanica proizvoda izvozi. U 2008, Kina je kumulativni PV instalirani kapacitet bio 150 MW (National Energy uprava, 2009). Oko 40% ovog zahtjeva je ispunjen od strane neovisnih PV elektroenergetskog sustava koje opskrbljuju električnom energijom udaljenih područja koja nisu obuhvaćena u nacionalnu mrežu. Tržišni udio solarne PV za komunikacije, industrijska i komercijalnu uporabu je također porastao.

BIPV sustava, kao i velikih PV instalacije u pustinjskim područjima, potiču od strane kineske vlade, koji je započeo pružanje subvenciju RMB 20 (USD 2,93) po vatu za BIPV projekata početkom 2009.

Vrlo je vjerojatno da 2010 i 2020 nacionalne ciljeve za solarne PV (400 MW i 1 800 MW, odnosno) objavila je u 2007 će biti znatno povećana. Stručnjaci predviđaju da kineski instalirana snaga mogla doseći 1 GW u 2010 i 20 GW u 2020 (CREIA, 2009).

Indija
Klima uređaji cijena
Indija ima veliki i raznoliki PV industrije se sastoji od deset potpunosti vertikalno integriranih proizvođača izradu solarne ćelije, solarni paneli i cjelovita PV sustave, a oko 50 asembleri raznih vrsta.

Zajedno, ove tvrtke opskrbu oko 200 MW godišnje od 30 različitih vrsta PV sustava u tri kategorije - ruralno, osami i industrijski. Međutim, unatoč ovu snažnu industrijsku bazu, PV predstavlja mali dio Indije instalirane električne energije kapaciteta, s 2,7 MW mreža povezanih sustava i 1,9 MW stand-alone sustava u 2008 (Banerjee, 2008). Bilo je broj visokih vladinih inicijativa koja su ih dostavila novi zamah za PV implementacije u Indiji, uključujući:

* 2008 Akcijski plan o promjeni klime uključeno "nacionalni Solar misiju" koji uspostavlja je cilj stvaranje 20 GW električne energije iz sunčeve energije do 2020, program ima za cilj povećati godišnji FN energije do 1 000 MW do 2017.

* U 2008, Ministarstvo novih i obnovljivih izvora energije (MNRE) uspostavila je cilj od 50 MW kapaciteta do 2012 će se postići kroz svoje generacije temeljenih poticaja (GBI) program. GBI uključuje proizvodne poticaje za velike solarne elektrane INR 12 (0,25 USD) po kWh za PV snage za do 50 MW kapaciteta, uz uvjet da najviše 10 MW u bilo kojem stanju.

No comments:

Post a Comment