Friday, October 4, 2013

Fujitsu inverter klima za grejanje stanova

 Predstavljamo FUJITSU INVERTER KLIMA UREĐAJ ASYG-12LMCA NOVO!!!

Sa dolaskom hladnijih dana ponovo su aktuelizuju troškovi grejanja koji u velikoj meri opterećuju skromne porodične budžete u Srbiji. Bez obzira na izvor koji koristite za grejanje, zimski meseci su jedno veliko stezanje kućnog budžeta prilikom kupovine klima uredjaja. Ipak, odabirom energetski efikasne opreme, ti  troškovi mogu se u velikoj meri i smanjiti. Jeste li znali da je u poslednjih osam godine cena prirodnog gasa skočila za čak 75%? U istom je periodu cena lož ulja narasla za gotovo 85%! Upoređujući taj skok cena sa povećanjem cene električne energije od 43%, ubrzo postaje jasno koji energenat valja koristiti ako želite sniziti troškove grejanja.


Fujitsu klima uređaji koji koriste električnu energiju za grejanje mogu ostvariti veliku energetsku efikasnost. Primera radi, najbolji japanski klima uređaji proizvođača FUJITSU za svaki 1 kW utrošene električne energije mogu proizvesti više od 5 kW toplotne energije. Osim izrazitog komfora, jer je za start grejanje potrebno pritisnuti tek jedno dugme na daljinskom upravljaču, grejanje putem klima uređaja spada među najjeftinije oblike grejanja.

U direktnoj vezi sa grejanjem na lož ulje, klima je jeftinija četiri puta, a u odnosu na električnu grejalicu čak pet puta! Pomnožite tu uštedu sa brojem meseci u kojima se grejete, jasno je da klima uređaj vrlo brzo sam sebe isplati kroz uštedu električne energije.



 Klima uredjaji za grejanje su mnogo bolji u odnosu na bilo koji sistem grejanja.

Visoke uštede na računima za struju osiguraće vam napredni inverterski kompresori ugrađeni u spoljne jedinice. Prilikom odabiranja klima uređaja, svakako provjerite koliko iznosi COP (Coefficient of Performance) koji vam govori koliko je pojedini model energetski efikasan, odnosno koliko kW toplote može predati iz jednog kW utrošene električne energije.